Produkter -
E-shop -
Genbestilling -
Kontakt -
Tilbud -
Om os -
Nyhedsbrev -
Presse -
Miljø -
Når du handler hos os

MILJØ -

 


 
Poser og miljø
 
Plastposer er mere miljøvenlige end poser lavet af papir!
 

De fleste af os danskere smider en plastpose ikke bare væk efter det daglige indkøb, men genbruger posen mange gange. Vi bruger den ved næste indkøbstur, opbevarer vores madpakke i den, fylder den med vasketøj eller transporterer personlige ting i den ved flytning… Der er utallige måder at genbruge en plastpose, og dens beskaffenhed gør at vi kan stole på den.

Sammenlignet med en papirpose er en plastpose langtidsholdbart. Den tåler al slags vejr og tager ikke skade af at blive vådt. Ildelugtende væske kan tørres af igen, og når den er lavet af kvalitet flænger den ikke bare ved mindste belastning.

Langt de fleste plastposer slutter deres tilværelse af som affaldsposer og ender på forbrændingen, hvor de bliver omdannet til energi og varme.

Energi bliver også brugt ved produktionen af plastposer, dog er det en del mindre end ved produktionen af papirposer: Der bliver brugt 50 % mindre spildevand og kun skabt en femte del affald under produktionsforløbet.

En plastposes hoved bestanddel er råolie. Plastindustriens forbrug på fremstillingen af posen udgør dog kun 5 % af det samlede olieforbrug.

Med disse aspekter og internationale studier i baggrunden er det en sikker påstand: Plastposer er langt mindre miljøskadelige end papirposer!

 | mail
 
 
 
Indkøbskurv


©2011 X-ophan