FAQ I’m green

Hvad er I’m green polyethylen?

Polyethylene produceres normalvis af fossile råmaterialer såsom olie eller naturgas og er at  finde i mange hverdagsprodukter. Grøn plastik, også kendt som I’m green polyethylen, er plastik laver fra fornybar råmaterialer (Ethanol fra brasilianske sukkerrør). I’m green plastik har de samme egenskaber som konventionelt plastik og kan bruges sammen med og indgå i vores allerede kendte genanvendelse proces for plastik.

 

Hvad er bioplastik eller biopolymer?

Ifølge European Bioplastics Associations definition er plastik fremstillet af fornybar og/eller bionedbrydelig plast klassificeret som bioplastik eller biopolymer. Selvom I’m green polyethylen er lavet af ethanol fra sukkerrør og derfor klassificeret bioplastik, er den ikke bionedbrydelig. læs mere på www.european-bioplastics.com

 

Er det muligt at kende forskel på I’m green plastik og konventionel plast?

I’m green polyethylen lavet af sukkerrør har samme fysiske egenskaber som konventionel polyethylen lavet af fossile rå materiale. Det er visuel umuligt at skelne mellem de to materialer, da de har samme egenskaber, farve og tekstur. En kulstof 14 analyse er den eneste måde at skelne de to produkter på, da I’m green polyethylen vil vise yngre carbon atomer.

 

Hvad er forskellen mellem brug af bioethanol og brug af fossile råmaterialer såsom naturgas og olie?  

Sukkerrør er en fornybar rescue som opfanger CO2 fra atmosfæren og omdanner det til ilt. Det betyder at fremstillingen af I’m green polyethylen bidrager til reduktionen af drivhusgasser sammenlignet med konventionelt polyethylen.

 

Er i’m green bioplastik bionedbrydeligt eller komposterbart?

Nej, det er ikke bionedbrydeligt eller komposterbart. Lige som konventionel plast er Im green egnet til genanvendelse og kan indgå i samme genanvendelse cyklus. Da I’m green ikke er komposterbart, forbliver den CO2 som sukkerrøret har opfanget i plastikken gennem hele dens levetid.

 

Hvad er I’m green?

I’m green er en mærkning udtænkt af Braskem til at identificere produkter som er fremstillet af fornybar ressourcer og det hjælper kunder til at genkende disse produkter. For at man må bruge I’m green mærket skal produktet overholde krav bestemt at Braskem, blandt andet af produktionen af plastikken verificeres af tredjepart, således man ikke kan snyde omkring indholdet.